Hoe zorg je ervoor dat de burgers van de Gemeente Rotterdam nóg meer betrokken zijn bij hun stad? Onder andere door de bezoekers van de Stadswinkels visueel het gevoel te geven dat ze bij de gemeente op bezoek zijn.

Facilion verzorgde, samen met Studio Dumbar, een interieurconcept dat vanuit de huisstijl is ontwikkeld. Stijlelementen, zoals een gegolfde balie, kwamen terug in het interieur. Ook werden het meubilair, de verlichting, de afwerking van vloer en de wanden op de huisstijl afgestemd. Het resultaat was een visueel concept wat bijdraagt aan het imago van de stad.

Vervolgens moest dit concept worden geïmplementeerd in de 14 locaties binnen de gemeente. Facilion was als projectmanagers nauw betrokken bij de indeling van de nieuwe inrichting, de (ver)bouwingswerkzaamheden en de oplevering. Stapsgewijs werden alle deelgemeente-locaties verbouwd.

Het eindresultaat is een uniforme uitstraling op alle locaties, ongeacht de architectuur van de gebouwen. Binnen de planning én binnen budget. Én een tevreden opdrachtgever...

Toegepaste oplossingen

Conceptontwikkeling

Projectmanagement

Implementatie