Mailen, printen en bestellen uit één bron

Facilion bouwde een online webshop waar de secretariaten alle actuele folders kunnen vinden. En vanuit hier de link naar de folder kunnen mailen naar patiënten. Of de PDF kunnen downloaden om zelf een exemplaar te printen. Of in hogere oplage te bestellen bij de drukker waarna deze binnen 48 uur worden bezorgd.

Ook externe folders en informatie

Specialisten hebben ook veel externe informatie van stichtingen en belangenverenigingen die ze willen delen met patiënten. De applicatie voorziet ook hierin. Er kunnen PDF’s of internetlinks van deze informatie worden toegevoegd aan de applicatie.

Geen folders meer aan de balie

Op termijn krijgt een patiënt na bezoek van de specialist geen (verouderde?) folders mee. Maar een automatisch geactualiseerd folderkaartje van betreffend specialisme met daarop aangekruist welke folders er van belang zijn en waar deze online beschikbaar zijn.

Eén bron

Onze applicatie genereert per specialisme een html-pagina met een altijd actuele folderlijst. Dit lijstje is geïntegreerd in de specialisme-pagina’s op de website van Reinier de Graaf en hoeft dus niet apart te worden onderhouden. Dat is weer een beheertaak en foutkans minder. Minder werk, meer patiëntveiligheid.

Contentbeheer

Aan elke folder in de applicatie wordt een contenteigenaar en houdbaarheidsdatum toegekend. Een maand voor het verlopen van de houdbaarheidsdatum krijgt de eigenaar een automatische mail met het verzoek de content te actualiseren bij Patiëntencommunicatie. In de mail staat de link naar betreffende folder en een verleng-link. Wanneer er op de link wordt geklikt wordt de houdbaarheidsdatum automatisch met een periode verlengd. Wanneer er niet tijdig op de link wordt geklikt wordt de folder automatisch offline gehaald na het verlopen van de houdbaarheidsdatum. Hiervan wordt de contenteigenaar en afdeling Patiëntencommunicatie automatisch op de hoogte gesteld.

Toekomst

Kunnen we deze online informatiebron op meerdere manieren benutten? Bijvoorbeeld in de wachtkamer? Wachtende patiënten en bezoekers lezen op een scherm of tablet de folders en kunnen deze mailen. Naar hunzelf of naar betrokken familie of vrienden. Of integreren in een online mijn-patiëntendossier waaraan een specialist betreffende informatiefolders kan toevoegen? Er zijn nog voldoende kansen om ons product nog beter en breder toepasbaar te maken.

Bekijk de presentatie

Toegepaste oplossingen

webshop

contentmanagement

web2print